Rapen, een onbeminde groente.
We hadden het er gisteren al over en vandaag geef ik jullie één van mijn favoriete receptjes met raap.
Dit is weeral zo’n simpel, puur recept.
Daar hou ik van!
Ingrediënten:
- 2 rapen
- 250 gram spinazie
- 60 gram cashewnoten
- 100 gram gepelde tomaten uit blik
- handje verse basilicum
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
Blend de cashewnoten samen met 1 el water.
Voeg de gepelde tomaten, knoflook en basilicum toe en blend opnieuw.
Doe het mengsel in een kleine kookpot en laat het zacht opwarmen.
Snijd de raap telkens in de helft en vervolgens in fijne schijfjes.
Doe ongeveer 1 el olie en 1 el water in een pan met de raapjes en zet er een deksel op. Laat stoven tot ze gaar zijn (ongeveer 15 à 20 minuten) op middenhoog vuur. Controleer regelmatig en voeg water toe als ze droog staan.
Stoof de spinazie gaar in eigen nat.
Schik de raapjes op een bord in een rij, serveer hier de spinazie over en giet vervolgens de tomatensaus rijkelijk overheen.
Smakelijk!