Wie is nog fan van polenta?
Ik vind het lekker, aangevuld met wat kaas uiteraard, en het is zo makkelijk en snel klaar te maken. Heerlijke polenta aangevuld met zuiderse groentjes en je voelt je toch weer helemaal op reis, niet?
Ingrediënten:
- 150 gr polenta
- 25 gr boter
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 rode puntpaprika
- rozemarijn, tijm
- 125 gr mozzarella
Bereiding:
Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking.
Als de polenta klaar is, breng dan op smaak met peper en zout en roer er de boter door.
Leg een bakpapier in je ovenschotel en schep er de polenta in. Zorg dat de polenta ongeveer 1 à 2 cm dik is. Zet dit minstens een uur in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 180°C.
Hak de ui en look fijn. Snijd de puntpaprika, aubergine en courgette in stukjes.
Doe wat olijfolie in een wokpan en stoof de ui glazig. voeg dan de look en paprika toe. Kruid met peper en zout. Voeg na een 5-tal minuten ook de aubergine en de courgette toe en kruid met rozemarijn en tijm. Roer regelmatig en roerbak tot ze beetgaar zijn.
Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel het groentemengsel over de polenta en plaats 20 minuten in de oven. Leg er de laatste 5 minuten ook de mozzarellaplakjes bovenop.
Smakelijk !