Zomerse quiche
Het leuke aan quiche is dat je eindeloos kan variëren, al je overschotjes erin kwijt kan en dat je met één quiche een aantal dagen verder kan.
Dit recept is een speciale quiche, we gebruiken namelijk geen deeg.
Ideaal om je restjes ook mee te nemen als lunch ’s middags, even terug opwarmen of zelfs koud is dit een lekker middagmaal.
Ingrediënten:
- 50 gram doperwten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine uien
- 120 gram spinazie
- tijm, oregano
- 5 eieren
- 100 gram quinoa
- 1 tl tamari
- 125 gram zachte geitenkaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg bakpapier in een taartenvorm.
Kook de erwtjes 2 minuten, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Laat ze uitlekken.
Versnipper de knoflook en de uien, snijd de spinazie grof.
Klop de eieren los in een kom en voeg nu alle ingrediënten, behalve de geitenkaas, rauw toe.
Roer alles goed door elkaar, schenk het in de taartenvorm en leg de geitenkaas er in plukjes bovenop.
Zet de taartenvorm 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk !