Een recept met maar 5 ingrediënten, zo zou het altijd moeten zijn.
Een spiraalsnijder is een handig ding om in huis te hebben, remember mijn ‘spaghetti courgetti met zalm’ :-), dus we kunnen hem dan evenwel nog eens bovenhalen.
Ingrediënten:
- 400 gram zoete aardappel
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram scampi
- 200 gram spinazie
Bereiding:
Schil de zoete aardappel en maak er met een spiraalsnijder spaghettisliertjes van. Pel en versnipper de ui en de knoflook. Pel de scampi.
Laat een scheutje olijfolie warm worden in de pan. Stoof de ui en knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout en laat stoven tot de spinazie volledig geslonken is.
Bak ondertussen in een andere pan de scampi gaar en kruid deze voldoende. Let wel, niet te lang bakken en op een hoog vuur.
Voeg de zoeteaardappelspaghetti toe aan de spinazie. Laat kort meebakken maar zorg ervoor dat hij niet te zacht wordt.
Doe de scampi bij de spaghetti.
Smakelijk!