Het is gezond, voedzaam, lekker, warm en gezellig.
Vandaag maken we een zoete aardappelsoep met kip, een echte maaltijdsoep, ideaal als lunch.
Ik maak het recept hier voor 4 personen omdat ik dan ook een aantal porties kan invriezen.
Ingrediƫnten:
3 grote zoete aardappelen
4 tomaten
1 kipfilet
handvol pindanoten
verse peterselie
1 bouillonblokje
currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder
Bereiding:
Kook de kipfilet gaar in 15 minuten.
Was de kipfilets en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.
Doe 1/2 bouillonblokje in het water.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de tomaten en snijd deze in grote stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot op het vuur en voeg er 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder en 1/2 tl currypoeder aan toe.
Stoof de kruiden een paar seconden aan en voeg dan de zoete aardappel toe. Meng zodat de kruiden zich met de groente vermengen en voeg vervolgens de tomaten toe. Kruid met peper en zout. Giet er na een paar minuten voldoende water bij tot de groenten onder staan. Leg er nu ook de andere helft van het bouillonblokje en de peterselie bij.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken en mix het geheel dan tot een gladde soep.
Nu trekken we de kip in slierten.
Je zet Ć©Ć©n vork in de kip en met een andere vork trek je de slierten los.
Verhit nu een scheut olijfolie in een pan en voeg 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder en 1/2 tl currypoeder toe. Laat de kruiden een paar seconden aanstoven en voeg dan de kip toe. Bak kort aan en meng zodat de kruiden op de kip hangen. Haal van het vuur en zet apart.
Doe een handje pindanoten in de stamper en stamp deze fijn.
Neem een soepkom en doe er flink wat kippenslierten in. Schep er enkele pollepels soep over en werk af met een handje gebroken pindanoten.
Smakelijk!