Vrijdag visdag dus vandaag een gerechtje met zeetong.
Uit een enquête bij 5.000 Belgische gezinnen blijkt dat slechts 10% van de Belgen zeetong koopt. Dat is toch weinig? Bovendien gebeurt 40% van de consumptie van zeetong op restaurant, bij vrienden, op het werk of elders. Misschien vinden jullie dat het ‘moeilijk te bereiden is’?
Je kan er veel meer mee doen dan je denkt, probeer misschien ook dit gerechtje eens?
Ingrediënten:
1 brocolli
2 grote zeetongen of 4 kleine zeetongen
10-tal kerstomaatjes
4 ansjovisfilets
50 gram wakame
2 el geroosterde amandelschilfers
wat peterselie
Bereiding:
Snij de broccoli in roosjes.
Kook de brocolli gaar in gezouten water en giet af.
Pureer de brocolli met een stamper, voeg wat olijfolie toe en kruid met peper en zout.
Rooster de amandelschilfers bruin in de oven op 180°C.
Kruid de zeetongen langs beide kanten met peper en zout.
Verwarm een klontje boter in een grote bakpan en bak de zeetongen op een matig vuur in zo’n 3 minuten gaar.
Halveer de tomaatjes en snij de ansjovis heel fijn.
Voeg ze samen met een klontje boter toe aan de pan waar je de zeetongen in hebt gebakken. Laat kort pruttelen, kruid eventueel bij.
Dresseer je bord samen met wat peterselie en wat wakame.
Smakelijk!