Zalmtaco

 

 

Afdrukken

Zalmtaco

Mexican food maar dan weer net iets anders...Dit is een gerecht wat je perfect ook op de barbecue kan klaarmaken. Terwijl de zalm op de barbecue ligt te bakken en je een aperitiefje aan het drinken bent, kan je gerust nog de vulling voor je taco's snijden en klaarmaken. Outdoor cooking op zijn best dus.
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 6 stuks tacoschelpen
  • 150 gram kerstomaatjes in kleine stukjes gesneden
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk limoen
  • 1/8 ananas in kleine stukjes gesneden
  • 40 gram meloen in kleine stukjes gesneden
  • 1/4 stuk komkommer in kleine stukjes gesneden
  • 1 stuk rode ui (klein) fijngesnipperd
  • 200 gram zalm
  • 1 handje verse koriander
  • 4 blaadjes verse munt
  • viskruiden

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Wrijf de zalm in met kruiden en leg die in een ovenschaal (die je eerst even met olie invet)
  • Bak de zalm gaar in 15 minuten.
  • Meng de ananas, meloen en komkommer met 2 el limoensap en versnipperde verse munt. Kruid met peper en zout en mix alles goed door elkaar.
  • Plet de avocado en roer er wat limoensap door. Kruid met zwarte peper en voeg wat fijngehakte koriander toe.
  • Meng de tomaatjes met de rode ui, de koriander, wat olijfolie en 2 el limoensap. Kruid met peper en zout en mix alles goed door elkaar.
  • Warm de taco's mee op in de oven tijdens de laatste minuten.
  • Vul je taco naar smaak.
  • Smakelijk!

 

Mobiele versie afsluiten