Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Paprikaquiche
Een opgevulde paprika en omelet in één.
Ook heel makkelijk op voorhand klaar te maken om dan nog gewoon in de oven te schuiven.
Recept afdrukken
Pin Recipe
Gang
Hoofdgerecht
Porties
2
personen
Ingredients
1
stuk
rode ui
1
teentje
knoflook
fijn gesneden
250
gram
shiitakes
in plakjes
2
eetlepels
sojasaus
1
stuk
paksoi
klein, in reepjes gesneden
2
stuks
eieren
100
gram
ricotta
50
gram
gratinkaas
1
theelepel
kurkuma
2
cm
gember
geraspt
1
theelepel
paprikapoeder
2
stuks
rode paprika
gehalveerd en zaadjes verwijderd
1
stuk
lente-ui
in fijne ringen
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de rode ui en knoflook aan in een wokpan met een scheutje olie. Voeg de shiitakes toe en bak een 5-tal minuten samen met 1 eetlepel sojasaus.
Haal uit de pan en roerbak de steeltjes van de paksoi met 1 eetlepel sojasaus. Voeg wat later ook de blaadjes van de paksoi toe.
Klop de eieren los met ricotta, voeg de groenten toe, voeg de gratinkaas toe. Kruid met kurkuma, zwarte peper, gember en paprikapoeder. Meng goed.
Leg de paprika's in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Giet het ei-groentenmengsel erin. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Werk af met lente-ui.
Trefwoord
paprika, quiche, opgevulde paprika, ricotta