Ik ben een wokchick.
Niet alleen is het wokken heel eenvoudig en snel uit te voeren! Ook blijven de vitamines in de groente doorgaans beter behouden, wanneer je voor het wokken van ingrediënten kiest.
Dus, what’s not to like?
En laat ons eerlijk zijn… de meeste wokgerechten hebben een Aziatisch kantje.
Nog een voordeel dus van wokken!
En je hebt minder afwas dan wanneer je alles in aparte potten moet klaarmaken.
Wokschotel met kip en cashew
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 3 stuks lente-ui
- 1/2 stuk chilipeper
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 stuk rode ui
- 75 gram cashewnoten
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 zakje rijst
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de lente-ui in kleine ringen. Snijd de chilipeper in kleine stukjes. Rooster de cashewnoten. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Laat wat olijfolie heet worden in een wokpan, op hoog vuur. Bak de kip snel aan tot het vlees net een wit randje krijgt. Voeg dan een scheut water toe en blijf roeren tot het water bijna verdampt is zonder dat de kip bruin aanbakt.
- Voeg de ui, lente-ui en chilipeper toe en bak 1 minuut. Doe er de chilisaus, sojasaus en oestersaus bij en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
- Smakelijk!