Ik hou van wokken, altijd lekker, altijd snel klaar en altijd een beetje Aziatisch getint, what’s not to like?
Ingrediƫnten:
150 gram rijstnoedels
20 scampi
1 courgette
1 rode paprika
2 handen verse spinazie
2 cm verse gember
kurkuma
1/2 tl currypoeder
1 tl paprikapoeder
2 el sojasaus
2el vissaus
1 el oestersaus
pindanoten
sesamzaadjes
1/2 limoen
Bereiding:
Ontdooi de scampiās en ontdoe ze van hun vel en darmkanaal.
Versnipper de verse gember.
Snijd de courgette en paprika in blokjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Voeg er 1 tl kurkuma en flink wat paprikapoeder aan toe. Voeg de gember en de scampiās toe. Laat de scampiās enkele minuten bakken en haal deze dan uit de pan.
Voeg extra olijfolie toe aan de pan en voeg de paprika en courgette toe. Kruid met currypoeder, paprikapoeder en peper.
Voeg sojasaus, vissaus en oestersaus toe.
Zet het vuur een beetje lager en het deksel op de wokpan zodat de groentjes kunnen garen en het vocht niet weg kookt. Voeg de spinazie toe.
Breng water aan de kook om de noedels te koken. Noedels koken duurt meestal maar 3-5 minuten, maar kijk wat er op de verpakking aangegeven wordt.
Meng alles samen.
Smakelijk!