Weekplan 7

Een nieuw jaar, goede voornemens… dus weekplan 7 voor jullie !

Ondertussen moet ik het al niet meer vertellen…

Als ontbijt start ik elke morgen met een glas water.
Erna eet ik een potje griekse yoghurt met hierin wat muesli of granola, al dan niet zelfgemaakt. In het weekend doe ik al eens iets anders als ontbijt.
Als tussendoortje in de voormiddag eet ik een stuk fruit.
Als tussendoortje in de namiddag eet ik een stuk fruit, een yoghurt of wat rauwe groentjes in stukjes gesneden.
Na het avondmaal heb ik meestal ook nog een hongertje maar dan probeer ik me te beperken tot iets wat maximum 50 kcal is… en geloof me dat is niet veel maar wel genoeg om dat ‘goestje’ te onderdrukken.

Ik maak voor jullie hieronder dus een werkweek-planning op, van maandag tot vrijdag.
Mijn lunch vul ik dikwijls aan met zelfgemaakte soep. Mijn diepvries zit er vol van.

 

Weekplanning

De gerechten die in het vet staan, zijn nieuwe recepten.
De andere kon je op mijn blog al wel eens tegengekomen zijn.

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

 

Boodschappenlijstje

Ik heb besloten om vanaf weekplan 6 geen boodschappenlijstje mee te geven.
Bij elk recept staan de ingrediënten voor 2 personen dus zo kan je heel makkelijk zelf je boodschappenlijstje samenstellen, afhankelijk van met hoeveel personen je bent.

 

Bereiding

Stokbrood met roerei en rauwe ham

Ingrediënten:
4 eieren, 2 sneetjes rauwe ham, bieslook, 1/2 stokbrood, 1el zure room, 1 snuifje chili explosion

Bereiding:
Breek de eieren en klop ze los met peper en zout.
Trek de ham in stukjes.
Snipper de bieslook en snij het stokbrood open.
Verhit olijfolie in een pan en gaar de eieren 3 à 5 minuten al roerend op laag vuur.
Meng er de zure room door als de eieren gaar maar nog smeuïg zijn.
Haal de pan van het vuur en voeg de gesnipperde bieslook toe.
Verdeel de roereieren over de sneetjes stokbrood.
Kruid met chili explosion en werk af met rauwe ham.

 

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas

Ingrediënten:
1 blokje zachte geitenkaas, walnoten, pompoenpitten, 2 tomaten, paprikapoeder, 2 zoete aardappelen

Bereiding:
Snijd de zoete aardappelen dwars door.
Leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 minuten.
Meng ondertussen alle andere ingrediënten in een aparte kom.
Haal de zoete aardappelen uit de oven en beleg met het geitenkaasmengsel.

 

Humus met rode biet en toast

Ingrediënten:
1 blik kikkererwten (240 gram), 2 gekookte rode bieten, 1 teentje look, 1 takje rozemarijn, 1/2 citroen (sap), 1à2 el tahin, toast naar keuze

Bereiding:
Doe alle ingrediënten (behalve de toast uiteraard) in een blender en mix.
Serveer met de toast.
Tip: de rest kan je invriezen voor een volgende lunch…

 

Zalm caprese

Ingrediënten:
200 gram platte bonen, 1/2 bos jonge wortels, 300 gram zalm, 1 tomaat in schijfjes, 60 gram mozarella, 1 eetlepel groene pesto, balsamicoazijn

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de platte bonen een 3-tal minuten in wat water met zout.
Snijd het loof van de wortels maar laat er het stukje groen aan. Borstel de wortels onder stromend water en halveer.
Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg er de zalm in.
Beleg met schijfjes tomaat en schijfjes mozarella.
Giet er wat balsamicoazijn over.
Gaar 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Stoof de wortels in olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg er dan de platte bonen aan toe en bak nog even mee.

 

Omelet wrap met parmezaan en rucola

Ingrediënten:
4 eieren, 1 tl oregano, 4 plakjes parmaham, 2 el parmezaan, een hand rucola

Bereiding:
Kluts de eieren. Voeg wat peper en oregano te.
Giet wat olijfolie in een pan. Giet de geklutste eieren in de pan en draai het vuur laag. Laat de eieren rustig stollen en voeg op het laatste moment nog 2 el Parmezaanse kaas toe. Schep dan de omelet uit de pan. Beleg de omelet met plakjes parmaham en rucola.

 

Boerenstoemp

Dit recept vind je hier.

 

Avocado quesadilla

Ingrediënten:
wraps, 1 tomaat, 1 avocado, salademix, paprikapoeder

Bereiding:
Plet de avocado tot het een smeuïg beleg wordt.
Beleg de wraps met de avocado, stukjes tomaat, wat salade en wat paprikapoeder.

 

Havermoutpizza spinazie

Dit recept vind je hier.

 

Lenterolletjes

Ingrediënten:
200 gram kipfilet, 8 rijstvellen, 1 tl sambal, 3 el sojasaus, 125 gr sojascheuten, 2 lente-uien in ringetjes gesneden, 150 gram ijsbergsla, koriander

Bereiding:
Verhit een beetje olie ine een pan en bak hierin de brokjes kip gaar.
Voeg na 3 minuten de sojasaus en de sambal toe.
Roer door elkaar.
Voeg in de laatste minuut de sojascheuten toe en bak even mee.
Neem een diep bord en vul deze met lauw water. Leg er een rijstvel in en week in ongeveer 3 minuten zacht.
Leg het vel op een plank en beleg met de kop, ijsbergsla, lente-ui en koriander.
Vouw het vel dicht en rol op tot een mooie rol.
Oefening baart kunst :-).
Serveer de rollen met een sojasaus of vissaus.

 

 

Homepage

 

 

 

Mobiele versie afsluiten