We zijn al bij weekplan 6!
You know the drill…
Als ontbijt start ik elke morgen met een glas water. Erna eet ik een potje griekse yoghurt met hierin wat muesli of granola, al dan niet zelfgemaakt. In het weekend doe ik al eens iets anders als ontbijt.
Als tussendoortje in de voormiddag eet ik een stuk fruit.
Als tussendoortje in de namiddag eet ik een stuk fruit, een yoghurt of wat rauwe groentjes in stukjes gesneden.
Na het avondmaal heb ik meestal ook nog een hongertje maar dan probeer ik me te beperken tot iets wat maximum 50 kcal is… en geloof me dat is niet veel maar wel genoeg om dat ‘goestje’ te onderdrukken.
Ik maak voor jullie hieronder dus een werkweek-planning op, van maandag tot vrijdag.
Mijn lunch vul ik dikwijls aan met zelfgemaakte soep. Mijn diepvries zit er vol van.
Weekplanning
De gerechten die in het vet staan, zijn nieuwe recepten.
De andere kon je op mijn blog al wel eens tegengekomen zijn.
Maandag
- Lunch : zalmwrap
- Diner : avocado met ei en zalm
Dinsdag
- Lunch : sushi
- Diner : zoete aardappel burger
Woensdag
- Lunch : feta met watermeloen en venkel
- Diner : gevulde portobello’s
Donderdag
- Lunch : gazpacho met toast en philadelphia
- Diner : grietfilet met asperges en carpaccio van tomaat
Vrijdag
- Lunch : wok met kip
Boodschappenlijstje
Ik heb besloten om vanaf nu geen boodschappenlijstje mee te geven.
Bij elk recept staan de ingrediënten voor 2 personen dus zo kan je heel makkelijk zelf je boodschappenlijstje samenstellen, afhankelijk van met hoeveel personen je bent.
Bereiding
Zalmwrap
Ingrediënten:
volkoren wraps (2 pp), salademix, 6-tal sneetjes gerookte zalm, roze bessen, philadelphia
Bereiding:
Smeer wat philadelphia op de volkoren wraps, leg in het midden sneetjes gerookte zalm, salade en werk af met roze bessen. Rol op en klaar is kees.
Avocado met ei en zalm
Dit recept vind je hier terug.
Sushi
Dit recept vind je hier terug.
Zoete aardappel burger
Dit recept vind je hier terug.
Salade met feta, watermeloen en venkel
Ingrediënten:
100 gram salade, 100 gram watermeloen, 1/2 venkel, handje granaatappelpitjes, 50 gr feta, handje pompoenpitten, handje dille, 1 tl citroensap
Bereiding:
Snijd de watermeloen in blokjes, snijd de venkel in smalle reepjes, verkruimel de feta.
Meng alle ingrediënten.
Werk af met een dressing: doe 1 eetlepel olijfolie en het citroensap door elkaar en kruid met peper en zout.
Gevulde portobello’s
Dit recept vind je hier terug.
Gazpacho met toast philadelphia
Ingrediënten:
9 tomaten, 1 ajuin, 1/2 komkommer, 50 ml olijfolie, 1 eetlepel wittewijnazijn, 10-tal basilicumblaadjes, 1 tl selderijzout, toast, philadelphia
Bereiding:
Zeer makkelijk, snijd alles in fijne stukken en mix.
Werk af met selderijzout en wat peper.
Leng af met water als de soep te dik is.
Zet in de koelkast, gazpacho moet je echt koud drinken.
Eet de gazpacho met toast belegd met philadelphia.
Grietfilet met asperges en carpaccio van tomaat
Dit recept vind je hier terug.
Wok met kip
Ingrediënten:
zakje wokgroenten, stukje kipfilet
Bereiding:
Dit is een heel simpel maar toch lekker recept, voor wanneer het eens echt snel moet gaan.
Je snijdt de kip in kleine stukjes en bakt deze in een pan met heel veel kippenkruiden.
Ondertussen bak je wokgroenten in een wokpan.
Wanneer beide klaar zijn, meng je de twee pannen met elkaar en voeg je wat sojasaus toe.
Ga jij ook een recept van Kellylicious maken?
Laat het mij dan weten!
Ik ben superbenieuwd naar jullie kookkunsten.
Dit kan via Facebook of Instagram, tag mij en gebruik de hashtag #kellylicious !
Gegarandeerd een repost…