Weekplan 3

Ondertussen schrijf ik al mijn 3de weekplan!

Na een weekje vakantie in Val Thorens, met veel zondigen, is het maar goed dat ik er direct terug invlieg! 🙂

Op deze link kan je nog eens terugkijken naar mijn eerste weekplan en op deze link naar mijn tweede.

Ik maak voor jullie hieronder dus een werkweek-planning op, van maandag tot vrijdag.
Ja… ik geef het toe, ik ben een lijstjes-freak!
De ontbijten sla ik over. Ik start elke morgen met een glas water.
Zoals in een vorige post gemeld, eet ik elke morgen een potje yoghurt met al dan niet zelfgemaakte granola of muesli.
Heel af en toe, en dan vooral in de weekends, probeer ik als ontbijt ook eens iets anders.

In de voormiddag eet ik een stuk fruit, in de namiddag ofwel een stuk fruit ofwel een yoghurt ofwel wat rauwe groenten in stukjes gesneden.
Ik vul mijn lunch heel dikwijls aan met een tas soep. Mijn diepvries zit er vol van.
Ik maak af en toe wat soep, zonder vetten, en vries deze dan in kleinere porties in.

 

Uiteraard is het niet makkelijk om altijd zo voorbeeldig te zijn en ja… het gebeurt dus ook regelmatig dat ik eens zondig…
Zolang het zondigen niet overdreven is, kan dat natuurlijk allemaal !

 

Ik geef graag ook nog wat tips mee voor het maken van een weekplanning:

 

Weekplanning:

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

 

Boodschappenlijstje

Zowel lunch als diner heb ik voor 2 personen gerekend.

Ik ga ervan uit dat olijfolie, peper en zout standaard zijn. Deze worden hieronder dus niet meer herhaald.
Ik ga er ook van uit dat je diepvries vol soep zit om eventueel wat lunches hiermee aan te vullen.

En ook hier geldt weer dezelfde regel.
Wat over is, kan je als tussendoortje meenemen naar het werk (vb.  1/2 komkommer, 1/2 rode paprika en gele paprika, …).
Wat op het einde van de week over is, maak je groentesoep van.

Laat je ook  niet afschrikken door eventuele kruiden die je niet zou hebben.
Deze zijn meestal ook te vervangen door kruiden die je wel hebt.
Het lijstje lijkt lang, maar na een paar keer op deze manier koken, heb je de meeste ingrediënten gewoon in je kast  staan.

 

Bereiding

Wrap met avocado en tomaat

Elke week moet je een aantal dingen hebben die supersnel klaar zijn, anders hou je het niet vol !
En dit is zo’n supersnel en makkelijk receptje.
Je neemt 1 tomaat, 1 avocado en een aantal wraps.
Je prakt de avocado met een vork en smeert dit uit over de wrap.
Je legt er wat fijngesneden stukjes tomaat op.
Indien je dit wenst, kan je wat bijkruiden.
Je rolt op en je hebt je wraps ready-to-go !

 

Pikante couscous met feta

Dit recept vind je hier.

 

Soep met paprika, tomaat en mozarellabolletjes

Dit recept vind je hier.

 

Courgettispaghetti met zalm

Dit recept vind je hier.

 

Toast van zoete aardappel

Dit recept vind je hier.

 

Chili sin carne

Ingrediënten: 150 gram kidneybonen uit blik, 1 bakje kastanjechampignons, 1 rode paprika, 1 rode peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram gepelde tomaten uit blik, blikje tomatenpuree, 1/4de theelepel kaneel, theelepel komijnzaad

Zet de pan op het vuur en verhit hierin wat olie.
Bak de ui en het knoflook tot de ui glazig wordt.
Voeg de peper toe (tip: laat de zaadjes weg als je niet van spicy houdt) en daarna de champignons.
Bak dit aan tot de champignons bruin zijn.
Zet nu het vuur laag en schep de tomatenpuree samen met het komijnzaaden de kaneel erdoorheen.
Bak nog 2 minuten op laag vuur.
Voeg stukjes paprika toe en schep alles goed door elkaar.
Voeg nu de gepelde tomaten toe. Vul het blik voor 1/4de met water en voeg dit er ook nog aan toe.
Schep nog eens alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat een 15-tal minuten rustig garen.
Voeg na 15 minuten de bonen toe en laat deze voor 10 minuten mee pruttelen.
Serveer met wat salade.

 

Pulpo

Ingrediënten: 3 kerstomaatjes, 1/4 gele paprika, 1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika, 1 stengel selder, 1,5 limoen, 1 citroen, 1 ui, inktvis (pulpo), bladpeterselie, koriander, chilikruiden

Dit is ook weer zo’n easy gerechtje!
Je snijdt alle ingrediënten in kleine stukjes, mengt dit met het sap van de limoen en citroen, laat een nachtje weken … en klaar is kees.

 

Aziatische groentenschotel

Het recept vind je hier.

 

Verloren brood met beleg

Het recept vind je hier.

 

Homepage

 

↑
Mobiele versie afsluiten