Ik mocht toch wel heel wat positieve reacties ontvangen op mijn vorige en eerste weekplan.
Daarom besloot ik om er maandelijks eentje te maken, tenzij jullie hier natuurlijk anders over beslissen.
Hieronder vind je dus mijn 2de week-eetplan.
Op deze link kan je nog eens terugkijken naar mijn eerste weekplan.
Ik vind het héél makkelijk ! Het brengt wat orde in mijn hectische werkweek.
Ik maak voor jullie hieronder dus een werkweek-planning op, van maandag tot vrijdag.
De ontbijten sla ik over. Ik start elke morgen met een glas water.
Zoals in een vorige post gemeld, eet ik elke morgen een potje yoghurt met al dan niet zelfgemaakte granola of yoghurt.
Heel af en toe, en dan vooral in de weekends, probeer ik als ontbijt ook eens iets anders.
In de voormiddag eet ik een stuk fruit, in de namiddag ofwel een stuk fruit ofwel een yoghurt ofwel wat rauwe groenten in stukjes gesneden.
Ik vul mijn lunch heel dikwijls aan met een tas soep. Mijn diepvries zit er vol van. Ik maak af en toe wat soep, zonder vetten, en vries deze dan in kleinere porties in.
Weekplanning:
Maandag
- Lunch : Eblysalade
- Diner : Mini-quiches
Dinsdag
- Lunch : Ceviche
- Diner : Vegetarische courgettebootjes
Woensdag
- Lunch : Marokkaanse salade
- Diner : Ovenschotel met kip
Donderdag
- Lunch : Salade tomaat mozarella
- Diner : Op vel gebakken zalm met avocado en tomaat
Vrijdag
- Lunch : Wortel-sinaasappel-soep met toast
Boodschappenlijstje
Zowel lunch als diner heb ik voor 2 personen gerekend.
Ik ga ervan uit dat olijfolie, peper en zout standaard zijn. Deze worden hieronder dus niet meer herhaald.
Ik ga er ook van uit dat je diepvries vol soep zit om eventueel wat lunches hiermee aan te vullen.
- 130 gram ebly (tarwekorrels)
- 1 blad bladerdeeg
- 60 gram zilvervliesrijst
- 100 gram bruine rijst
- 4 groentebouillonblokje
- 3el tomatensaus
- pijnboompitten
- gegrilde sesamzaadjes
- rogge-crackers
- 2 avocado
- komkommer
- 22 champignons
- 2 tomaat
- half bakje gemengde kleine tomaatjes
- 1 bakje kerstomaatjes
- 2 lente-uitjes
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1,5 kg wortelen
- klein zakje rucola
- 1 sjalot
- 2 uien
- 3 rode ui
- 1 zoete witte ui
- 50 gram griekse yoghurt
- 2 eieren
- 125 ml light room
- 200 ml halfvolle melk
- 15 gram parmezaanse kaas
- 1 feta
- 1 buffelmozarella (125 gr)
- 300 gram vis (naar keuze)
Ik gebruik meestal verschillende soorten vis
In dit voorbeeld gebruik ik zalm en roodbaarsfilet. - zalmfilet met vel (vr 2 personen)
- 200 gram kipfilet
- pepermix (3 pepers)
- chilipeper
- tijm
- kerrie
- komijn
- kurkuma
- kippenkruiden
- geelwortel
- verse bladpeterselie
- verse koriander
- verse basilicum
- balsamico-azijn
- sesamolie
- 1 el maïzena express
- 4 teentjes knoflook
- 4,5 limoen
- 3 citroen
- 2 appelsien
En ook hier geldt weer dezelfde regel.
Wat over is, kan je als tussendoortje meenemen naar het werk (vb. kleine tomaatjes, …).
Wat op het einde van de week over is, maak je groentesoep van.
Laat je ook niet afschrikken door eventuele kruiden die je niet zou hebben.
Deze zijn meestal ook te vervangen door kruiden die je wel hebt.
Het lijstje lijkt lang, maar na een paar keer op deze manier koken, heb je de meeste ingrediënten gewoon in je kast staan.
Bereiding
Eblysalade
Dit recept vind je hier terug.
Mini-quiches
Op deze link, 5 heerlijke ei-recepten, vind je hoe je deze mini-quiches kan maken.
Ceviche
Ondertussen een klassieker geworden voor mij, ik eet het zeker maandelijks.
Het recept vind je hier.
We nemen hier de gewone versie.
Vegetarische courgettebootjes
Dit recept vind je hier terug, in één van mijn laatste posts.
Marokkaanse salade
Om alweer helemaal in zomerse sferen te komen.
Het recept vind je hier.
Ovenschotel met kip
Maak de 14 champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de kip in blokjes en bak ze samen met de champignons en paprika in 1 el vetstof.
Kruid af met kippenkruiden.
Haal alles uit de pan en doe het in een ovenschotel, meng goed door elkaar.
Blus de pan met de halfvolle melk en doe er 1 eetlepel maïzena express bij.
Kruid naar smaak met zout en peper en giet de saus dan over de groenten en kip in de ovenschotel.
Werk de ovenschotel af met de geraspte schil en het sap van 1/2 limoen en leg er eventueel nog wat parmezaanse kaas op.
Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kook de bruine rijst gedurende 10 minuten gaar in gezouten water.
Werk de schotel af met wat fijngehakte peterselie.
Salade tomaat mozarella
Ik kan het niet ontkennen.
Ik hou van een lekkere salade met wat kaas als lunch.
Gisteren hadden we feta, vandaag mozarella, topweek !
Het recept vind je hier.
Op vel gebakken zalm met avocado en tomaat
Snijd één avocado in tweeën, haal de pit eruit.
Snijd het vruchtvlees van de avocado in dikke schijven.
Snijd één tomaat in dikke schijven.
Hak een mengeling van kruiden (wat je nog staan hebt), meng met wat sesamolie en het sap van een limoen.
Kruid met peper en zout.
Snijd de zalmfilet in twee zodat je elk een stuk hebt.
Laat wat olijfolie of kokosolie heet worden in een pan. Strooi wat zout op de olie en leg er meteen de vis in op zijn velkant.
Laat ongeveer een dikke minuut bakken en haal uit de pan.
Schik de verse kruiden op de borden, leg daarop de stukjes avocado, tomaat en zalm.
Strooi er wat sesamzaadjes over, kruid nog wat bij met peper en zout en giet er eventueel (naar smaak) nog wat sesamolie en/of limoensap over.
Wortel-sinaasappel-soep met toast
Stoof de wortelen, uien en knoflook aan in olijfolie.
Zet 2,5 liter water op en laat, samen met 3 bouillonblokjes, koken.
Voeg deze groentebouillon toe aan de groentjes, samen met wat kurkuma en zwarte peper.
Laat 15 minuten doorkoken en mix dan.
Voeg het sinaasappelsap toe en meng.
Werk af met een beetje versie peterselie en/of verse koriander.
Eet dit met wat crackers.
Wat je hier over hebt, kan je makkelijk invriezen voor een volgende lunch.