Wat zouden jullie er van denken mocht ik af en toe eens een weekplan opstellen?
Ik doe het toch voor mezelf, dus waarom niet delen met jullie?
Ik kijk al uit naar jullie reacties of jullie dit leuk vinden of niet.
Per twee weken stel ik voor onszelf altijd een eetplanning op.
Dat is gewoon heel makkelijk. Zo weten we exact wat we zullen eten de komende weken en kan de persoon die het eerste thuis komt zonder problemen aan het eten beginnen. Nog een ander voordeel is dat je een boodschappenlijstje kan opstellen en zo kan je heel snel boodschappen doen en heb je op het einde van de week ook niets over in je koelkast, dus geen foodwaste!
En als er dan al eens iets over is, gooi ik het mee in de soep.
Onze kippen zijn hier wel niet altijd even gelukkig mee want zij krijgen dus ook bitter weinig restjes.
Zeker wanneer er drukke weekends zijn, is het belangrijk dat we tijdens de werkweek wat oppassen.
Ik eet niet graag boterhammen, dus dat zal je er bij mij niet veel zien instaan.
Ik maak voor jullie hieronder dus een werkweek-planning op, van maandag tot vrijdag.
De ontbijten sla ik over. Ik start elke morgen met een glas water.
Zoals in een vorige post gemeld, eet ik elke morgen een potje yoghurt met al dan niet zelfgemaakte granola of yoghurt.
In de voormiddag eet ik een stuk fruit, in de namiddag ofwel een stuk fruit ofwel een yoghurt ofwel wat rauwe groenten in stukjes gesneden.
Ik vul mijn lunch heel dikwijls aan met een tas soep. Mijn diepvries zit er vol van. Ik maak af en toe wat soep, zonder vetten, en vries deze dan in kleinere porties in.
Weekplanning
Maandag
- lunch:wrap met roerei en spinazie
- diner: zoete aardappel met geitekaas
Dinsdag
- lunch: quinoasalade
- diner: halloumi met mango en spinazie
Woensdag
- lunch: salade tomaat en granaatappel
- diner: lasagnette
Donderdag
- lunch: vegetarische spaghetti
- diner: sashimi van zalm
Vrijdag
- lunch: kikkererwtenpuree met warme groenten
Boodschappenlijstje
Zowel lunch als diner heb ik voor 2 personen gerekend.
Ik ga ervan uit dat olijfolie, peper en zout standaard zijn. Deze worden hieronder dus niet meer herhaald.
Ik ga er ook van uit dat je diepvries vol soep zit om eventueel wat lunches hiermee aan te vullen.
- paprikapoeder
- komijn
- kerriepoeder
- cayennepeper
- honing – 1 el
- wittewijnazijn – 1 el
- sesamolie – 1 tl
- sojasaus – 1 el
- mayonaise – 1 tl
- groentebouillon vetarm – 1
- tortilla wraps klein – 4 stuks
- zoete aardappel – 2
- quinoa – 90 gram
- speltpasta – 200 gram
- 2 potten pikante tomatensaus
- tomatensaus – 350 gram
- olijven ontpit – 2 el
- pistachenoten – 2 el
- kikkererwten – 400 gram uitgelekt
- geitekaas – 150 gram + 65 gram
- feta – 75 gram
- geraspte kaas – 50 gram
- halloumi – 1 pakje
- eieren – 4 + 1
- melk – 50 ml
- zalmfilet, in blokjes gesneden – 250 gram
- zalmkuit – 15 gram
- granaatappel – 1
- citroensap – 1 tl + 2 tl
- mango – 1
- 1 bakje met verschillende soorten kleine tomaatjes
- komkommer – 1
- kerstomaatjes – 1 bakje
- tomaat – 1
- avocado – 1
- rode paprika – 1 + 1
- wortel – 2 + 2
- champignons – klein bakje + 7 (of 1 groot bak dus)
- courgette – 1 + 1
- lente-uit – 1 + 1
- spinazie – 100 gram + 100 gram
- rode ui – 1 + 1 + 1
- ui – 1
- knoflookteentje – 1 + 2
- tuinkers – 50 gram
- verse andijvie
- verse bieslook
- verse koriander
- verse peterselie
- klein zakje rucola
Wat je over zal hebben en dus ook eens zo kan meenemen als tussendoortje:
1/2 komkommer, 1/2 rode paprika, wat kerstomaatjes, …
Bereiding
Wrap met roerei en spinazie
De bereiding vind je in mijn post met lekkere receptjes met ei.
Ook koud kan dit heel lekker zijn.
Zoete aardappel met geitekaas
De bereiding hiervan vind je in mijn post over zoete aardappelen.
Quinoasalade
Hoe je dit moet klaarmaken, vind je in mijn post met 5 snelle lunches.
Halloumi met jonge spinazie en mango
De bereiding vind je in de post over halloumi.
Salade met tomaat en granaatappel
De bereiding hiervan vind je ook in de post met 5 snelle lunches.
Lasagnette
Ingrediënten: 1 courgette, 1 kleine rode ui, 7 champignons, 2 teentjes knoflook, 350 gram tomatensaus (naar smaak), 1 ei, 1 tl kerrie, 1 tl geelwortel (niet erg als dit mankeert omdat je het niet staan hebt), mespuntje cayennepeper, 65 gram zachte geitekaas, 1 tomaat, handjevol verse krulpeterselie
Bereiding:
Schaaf de courgette in lange plakken en verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de ui, champignons en knoflook in fijne stukken en bak ze 3 minuten in wat olie.
Voeg de tomatensaus, het ei, zout, zwarte peper, de specerijen en een kleine eetlepel geitenkaas toe en roer alles 5 minuten mooi door elkaar. Vet een ovenschaal in. Snijd de tomaat in grote stukken. Leg de eerste laag met courgetteplakken in de schaal. Maak laagjes van achtereenvolgens de courgetteplakken, wat tomaat, de saus en strooi er wat geitekaas overheen. Laat de lasagne in 15 minuten gaar worden in de oven. Bestrooi met nog wat verse peterselie.
Vegetarische spaghetti
Ik kook voor mezelf 90 gram ongekookte speltpasta.
Voor mijn man doe ik er wel wat meer.
Ik eet deze spaghetti met spaghettisaus, zonder kaas.
De spaghettisaus maak ik meestal 1 x om de zoveel weken en vries ik dan in porties voor 1 persoon in.
Zo heb ik elke week, zonder veel moeite, toch al een klaargemaakte lunch.
Ingrediënten: 1 ui, 2 wortelen, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 klein bakje champignons, 2 potten pikante tomatensaus, 200 gram spelpasta
Ik maak zo mijn vegetarische spaghettisaus:
Ik stoof de stukjes ui (van 1 ui), de kleine stukjes wortel (van 2 wortelen), de stukjes rode paprika, de stukjes courgette en de stukjes champignon in een pan met wat olijfolie. Ik doe de groenten ook in bovenstaande volgorde in de pot zodat de groenten die meer tijd nodig hebben er ook eerst in liggen. Ik overgiet deze groenten met de pikante tomatensaus en meng goed. Ik kruid meestal nog wat af met provencaalse kruiden en tabasco. Ik heb mijn spaghettisaus graag pikant.
Sashimisalade van zalm
Je moet natuurlijk wel fan zijn van rauwe vis. Ik vind het heerlijk !
Ingrediënten: 1 el sojasaus, 2 tl citroensap, 1 tl sesamolie, 250 gram verse zalmfilet in blokjes gesneden, 1/2 avocado, 15 gram zalmkuit (lompviseitjes), 1 lente-uitje, 1 tl mayonaise, 50 gram tuinkers
Bereiding:
Klop de sojasaus, citroensap en sesamolie door elkaar.
Schep de zalm en de saus door elkaar in een kom. Laat de zalm 10 minuten marineren.
Doe de avocado, zalmkuit, lente-ui en mayonaise erbij en schep alles door elkaar. Serveer met wat tuinkers bij.
Kikkererwtenpuree met warme groenten
Ingrediënten: 400 kikkererwten, 2 wortelen, 1 rode ui, 1/2 rode paprika, 1 theelepel komijnpoeder, 1 knoflookteentje
Ik laat er meestal de knoflook uit wanneer ik het meeneem naar het werk.
Bereiding:
Snij de wortelen, ui en rode paprika in grote stukken.
Giet een scheut olijfolie en een scheut water in een pan en stoof hierin de wortelstukjes. Voeg na een paar minuten de stukjes ui toe en na nog een paar minuten de stukjes paprika. Kruid met peper en zout.
Houd een paar kikkererwten apart en mix de rest met het knoflookteentje, het komijnpoeder, peper en zout en een goede scheut olijfolie en wat water. Verwarm nu dit mengsel in een pot. Neem een keukenring, schep het kikkererwtenmengsel in de ring en leg de groenten er boven op, samen met de nog hele kikkererwten.
Je kan het makkelijk in de microgolf op het werk opwarmen.
One Comment