Waldorfsalade met kip

Een waldorfsalade is een salade van selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. De naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd.

We maken dus een klassieke salade maar wel boordevol smaak en zoals altijd heel makkelijk en snel klaar te maken.

Ik maakte dit recept nu voor 4 personen, makkelijk want dan hadden we de dag erna direct ook een lunch.

De ingrediënten hieronder zijn voor 2 personen zoals alle andere gerechten op mijn website.

Ingrediënten voor de salade:

Ingrediënten voor de dressing:

Bereiding:

Klop alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar tot een gladde dressing.
Snij de appel en selder in staafjes, besprenkel met citroensap.
Halveer de druiven, snij de radijzen in plakjes.
Snij de kipfilet in kleine blokjes, kruid met veel kippenkruiden en bak ze gaar.
Meng de waterkers met de appel, selder en druiven. Lepel drie eetlepels dressing over de salade. Leg er de kippenblokjes bovenop en de radijsjes. Bestrooi met walnoten en serveer met de rest van de dressing.

Smakelijk!

Homepage

Mobiele versie afsluiten