Een waldorfsalade is een salade van selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. De naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd.
We maken dus een klassieke salade maar wel boordevol smaak en zoals altijd heel makkelijk en snel klaar te maken.
Ik maakte dit recept nu voor 4 personen, makkelijk want dan hadden we de dag erna direct ook een lunch.
De ingrediënten hieronder zijn voor 2 personen zoals alle andere gerechten op mijn website.
Ingrediënten voor de salade:
- 250 gram kipfilet
- 2 stengels witte selder
- 1/2 appel
- 100 gram blauwe druiven
- 100 gram waterkers
- 1/2 bosje radijzen
- 50 gram walnoten
- 1/2 el citroensap
Ingrediënten voor de dressing:
- 1/2 el citroensap
- 1 el volle yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 el room
- 1/2 koffielepel mosterd
- 1/2 el witte wijnazijn
Bereiding:
Klop alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar tot een gladde dressing.
Snij de appel en selder in staafjes, besprenkel met citroensap.
Halveer de druiven, snij de radijzen in plakjes.
Snij de kipfilet in kleine blokjes, kruid met veel kippenkruiden en bak ze gaar.
Meng de waterkers met de appel, selder en druiven. Lepel drie eetlepels dressing over de salade. Leg er de kippenblokjes bovenop en de radijsjes. Bestrooi met walnoten en serveer met de rest van de dressing.
Smakelijk!