Veggieburger met spiegelei
Deze veggieburger werd ook door jullie gekozen.
Jullie mochten 3 gerechten kiezen.
Vorige week kregen jullie het ‘krokant fetagebakje’, vandaag krijgen jullie de ‘veggieburger met spiegelei’ en dan hebben jullie er nog eentje tegoed van mij.
Dit is oorspronkelijk een recept van Steffi Vertriest en is dus ook op Njam.be te vinden.
Ik paste hier en daar wel iets aan.
Ingrediƫnten:
- 1 zoete aardappel
- 50 gram walnoten
- 110 gram zwarte bonen
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 2 el havermeel
- snuifje tijm
- snuifje paprikapoeder
- snuifje kurkuma
- 2 avocado’s
- 1/2 limoen, het sap
- 2 eitjes
- 1 handje preischeutjes
Bereiding:
Schil de zoete aardappel, snijd ze in blokjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel de blokjes zoete aardappel met wat olijfolie.
Kruid met peper en zout en plaats de schaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Hak ondertussen de walnoten fijn en pureer de zwarte bonen in de blender.
Snijd ook nog een sjalotje fijn en pers een teentje look.
Doe de fijngesnipperde ui en de look samen met een scheutje olijfolie in een pan. Bak tot ze glazig zijn.
Neem een grote kom en meng daarin de bonenpuree met de sjalot en de look, het havermeel, de zoete aardappelblokjes, tijm, paprikapoeder, kurkuma, peper en zout. Stamp vervolgens fijn. Vorm met je handen burgers van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de burgers gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, draai ze vervolgens om en bak ze nogmaals 10 minuten.
Maak ondertussen de topping.
Plet de avocado’s met een vork.
Meng er het limoensap onder en kruid met peper en zout.
Plaats in de koelkast.
Bak twee spiegeleitjes.
Leg de veggieburgers op een bord.
Leg op elke burger een schep avocadopuree en een spiegeleitje en werk af met preischeutjes.
Smakelijk.