Vegetarische courgettebootjes
Een creatief courgettegerecht smaakt niet alleen heerlijk maar ziet er ook zo leuk uit!
Je bord ziet er onmiddellijk fris en kleurig uit.
En iedereen weet het … eten doe je ook een beetje met je ogen.
Als iets er leuk uit ziet, ga je er automatisch ook meer van eten.
Van dit gerecht mag je ook gewoon veel eten want deze vegetarische opgevulde courgettes zijn supergezond.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 courgettes
- 60 gram zilvervliesrijst
- 1 bouillonblokje
- 1 rode ui
- 6 grote champignons
- half bosje peterselie
- 12 blaadjes basilicum
- 3 el tomatensaus
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- tijm, kerrie, geelwortel, chilipeper
- zeezout, zwarte peper
Bereiding:
Kook de rijst in een pannetje met water en het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgettes in tweeën, hol ze uit met een lepel, doe het vruchtvlees in een kom en smeer de 4 uitgeholde halve courgettes in met olijfolie.
Leg ze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Snijd vervolgens de ui, champignons, peterselie en basilicum en doe alles in een kom samen met het courgettevruchtvlees.
Voeg daarna alle specerijen, de tomatensaus, zout en peper toe.
Knijp als laatste de knoflook erover uit.
Meng alles goed door elkaar.
Haal de uitgeholde courgettes uit de oven.
Schep de vulling erin en zet dit alles nog eens 10 minuten in de oven.
Haal ze daarna uit de oven en bestrooi elk stuk courgette met enkele lepels rijst.
(Op mijn foto’s heb ik de rijst er gewoon bij geserveerd).