Tonijn met balsamicotapenade

Hier zou ik een moord voor doen.
Tonijn is dan wel een bedreigde diersoort, maar ik kan er toch af en toe niet aan weerstaan!

Dit is zonder enige twijfel mijn meest favoriete gerecht.
Rauwe tonijn, afgewerkt met een tapenade, een heerlijke frisse salade en wat couscous.
Meer heb ik niet nodig !

Je moet het natuurlijk wel hebben voor rauwe vis. Ik zou dit elke dag kunnen eten, maar ik weet dat er veel vrienden van me zijn die niet zo weg zijn van rauwe vis.
Als je het nog nooit geprobeerd hebt, zeker doen!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

Bereiding: 

Leg een handvol pijnboompitten in een ovenschaal in de oven op 180°C.
Hou deze goed in de gaten want het ‘bruinproces’ kan soms heel snel gaan.
Stamp dan deze pijnboompitjes met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico.
Er mogen nog brokjes zijn, het moet zeker niet helemaal tot moes gestampt worden.

Snij de tonijn in schijfjes en leg er de pijnboompittentapenade over.
Zet weg in de koelkast.

Maak een lekkere salade met verschillende soorten salade, tomaat, pijpajuin en verschillende kruiden uit de tuin.
Doe er wat saladekruiden bij en overgiet met een beetje hazelnootolie.
Kruid af met fleur de sel en zwarte peper van de molen.

Maak de couscous en breng op smaak met wat verse kruiden naar smaak.

Tip: Koop je vis op de markt bij een viskraam, dan heb je pas heerlijk verse tonijn !

Inspiratie komt van Pascale Naessens.

 

 

Homepage

 

Mobiele versie afsluiten