Tomaat/mozarella in de oven
Als lunch, avondmaal of zelfs als hapje, dit gerecht valt altijd in de smaak!
Er is bijna geen werk aan dit gerecht dus ideaal ook wanneer je even niet veel tijd hebt om te koken.
Als hapje zet ik de ovenschotel gewoon op de salontafel en schep daar over in kleinere potjes.
Ik heb er altijd succes mee!
Ingrediënten voor 2 personen (of voor hapjes voor 6 personen):
- 30 kleine tomaatjes in verschillende kleuren
- 1 zakje mozarellabolletjes
- gedroogde tijm
- vers basilicum
- balsamicoazijn
- olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de kleine tomaatjes in twee en leg ze dicht bij elkaar in een ovenschotel met de snijkant naar boven. Strooi er een grote hoeveelheid gedroogde tijm over en een beetje zout en peper. Giet over alle tomaatjes een dun straaltje olijfolie en wat balsamicoazijn. Zet ze 10 minuten in de oven.
Doe er de mozarellabolletjes bij en zet nog eens 5 minuten in de oven.
(Volgens het gerecht van Pascale moet je dit niet doen maar ik vind het beter).
Haal uit de oven en meng er de verse basilicumblaadjes onder.
Klaar!
Dit is een gerechtje van Pascale Naessens.