Tips voor een heerlijke barbecue

Prachtig weer… ideaal om de barbecue boven te halen.

Het spreekwoord ‘De Belg is geboren met een baksteen in de maag’, kunnen we gewoon beter vervangen door ‘De Belg is geboren met een barbecuetang in de hand’.
De zon moet nog maar een beetje schijnen en iedereen haalt zijn barbecue terug boven…

En zo komt nog een ergernis van me naar boven..

Als we gedurende de zomermaanden ergens moeten gaan eten, is het meestal barbecue.
Het zweet breekt me dan al uit want ik vind niets ergers dan weeral naar de zoveelste barbecue gaan om dezelfde tien soorten droog vlees en dezelfde bakken rauwe groenten zonder meer te eten.
Barbecue kan en is zo leuk, maar hierbij een algemene oproep: WEES EENS WAT CREATIEF MET DE BARBECUE!
Tegen het einde van de zomer komt het haar op mijn rug al recht bij het horen van het woord ‘barbecue’.

Ik geef hier dus graag wat tips om iets inventiever te zijn met de barbecue.
(Zeker voor al mijn vrienden bij wie ik deze zomer nog zal gaan barbecueën :-))

 

Doe eens iets anders 

Je kan zoveel gerechten klaarmaken op de barbecue.
Het hoeft echt niet altijd hetzelfde te zijn.

Het leukste vind ik dat je gewoon voor iedereen een bord zet en dat je vanalles klaarmaakt op de barbecue en in het midden van de tafel zet, zo eet iedereen wat hij wil, telkens het op tafel komt.
Zo eet je ook vanalles en heb je een heel gevarieerde maaltijd !

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook desserts kunnen

Profiteer van de warmte van je barbecue om een leuk dessert te maken.

Je kan allemaal rond de barbecue gaan zitten en marshmallows op een stokje steken en laten smelten.

Je kan met ananas en banaan en vele fruitsoorten ook heerlijke dingen bereiden op de barbecue!

Doe eens gek!

 

Ook groenten zijn heerlijk op de barbecue !

Veel mensen denken dat je alleen vlees op de barbecue kan leggen.
Niets is minder waar!
Sommige groenten zijn ook zeer geschikt, denk aan aubergines, paprika, tomaten, uitjes, champignons, …
Misschien een idee om groentenbrochettes te maken?
Al eens een maïskolf op de barbecue klaargemaakt? Heerlijk !
En… ook groenten kan je perfect marineren om ze die extra of die speciale smaak te geven.

 

Zorg voor originele en lekkere sausjes

Het internet staat er vol van.
Ga op zoek naar originele zelfgemaakte sausjes die perfect passen bij wat je zal serveren.
Laat de mayo en ketchup eens gewoon in je koelkast staan.

 

Ik hoop dat ik jullie wat kon inspireren om het ‘we gaan barbecueën’- principe wat nieuw leven in te blazen.

Wie weet krijg ik na deze post de hele zomer lang geen uitnodigingen meer van mijn vrienden om te gaan barbecueën…

 

Homepage

Mobiele versie afsluiten