Een taartje van koolrabi met pompoen, feestelijk recept toch?
Misschien wel het ideale gerecht om op je feestmenu te plaatsen met kerst of nieuwjaar?
Gezond, lekker, mooi en feestelijk.
Ingrediënten:
Voor de pompoenlaag:
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1/2 tl currypoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 500 gram pompoen (butternut bij voorkeur)
- 200 ml water met groentenbouillonblokje
- 2 tl citroensap
Voor de koolrabilaag:
- 20 gram amandelnoten, zonnebloem- en pijnboompitten
- 2 koolrabies
- 500 ml water met groentebouillonblokje
- 1 kleine pastinaak
- 1 rode ui
- 3 el ciderazijn
- 1 el gehakte peterselie
Bereiding:
De pompoenlaag:
Pel de ui en de knoflook en snijd samen met de gember grof.
Bak dit alles aan in een pan, samen met de curry, kaneel en kurkuma.
Snijd de pompoen in stukken (schillen hoeft niet).
Voeg de stukken bij de ui.
Doe er het water bij en kook alles gaar.
Sprenkel het citroensap over de groentjes en mix het geheel.
De koolrabilaag:
Rooster de pitten en noten in een droge pan, voeg peper en zout toe en hak alles fijn.
Schil de koolrabi’s in schijven van ongeveer 1cm dikte.
Kook de schijven in 40 minuten gaar in de groentenbouillon.
Snijd de koolrabischijfjes in ringen met behulp van een serveerring.
Schil de pastinaak in blokjes en gaar ze ongeveer 5 minuten in de bouillon waarin ook de koolrabischijven werden gekookt.
Pel en hak de rode ui.
Fruit deze aan in olijfolie en voeg de stukjes pastinaak toe.
Voeg ciderazijn en bladpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg in een serveerring een schijf koolrabi, daarboven een laagje pompoencrème en bestrooi dit met de pastinaakstukjes en de geroosterde noten/pitten.
Smakelijk!