Warm of koud, een soepje kan er altijd in.
Vandaag eten we een spinazie-broccolisoepje met toast van avocado.
Dit is een soepje met tahin.
Tahin is een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen en geroosterd sesamzaad.
Het is een essentieel onderdeel van humus en van baba ganoush, maar het geeft ook dips, spread, sauzen en soepen een zijdezachte structuur.
Tahin is rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten.
Ingrediënten:
Let wel, dit is voor 4 personen.
Makkelijk want dan kan je gewoon een aantal porties invriezen voor de volgende lunch.
- 1 prei
- 1 liter bouillon
- 1 brocolli
- 150 gram spinazie
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 2 el tahin
- 4 sneetjes brood
- 2 avocado’s
- 10 gram kiemen
Bereiding:
Snijd de prei in ringen, enkel de witte en lichtgroene delen. Spoel goed af.
Snijd de broccoli in roosjes.
Halveer de avocado’s, ontpit ze, schil ze en snijd in plakjes.
Neem 1 liter water en los er 2 bouillonblokjes in op. Ik nam hier kippenbouillon maar je kan eender welke blokjes nemen.
Verhit wat olijfolie in een pot.
Voeg de prei toe en fruit een 5-tal minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de broccoli toe en kook ongeveer 5 minuten tot de roosjes gaar zijn.
Haal de pot van het vuur, roer de babyspinazie, Parmezaanse kaas en tahin erdoor.
Bestrooi met zeezout en zwarte peper.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Rooster het brood en garneer met avocado en kiemen.
Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat olie.
Serveer bij de soep.
Smakelijk.