Avocado in puree, wat een verrassing en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten:
+/- 12 scampi
1 avocado
1 bloemkool
1 citroen
1 brocolli
handvol bladpeterselie
paprikapoeder, komijn
Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 minuten.
Verwijder de schil en de pit van de avocado.
Stamp de bloemkool met de avocado en 2 eetlepels olijfolie tot een smeuïge puree. Kruid met peper en zout.
Meng 3 tl paprikapoeder met 1tl komijn.
Kruid er de scampi’s mee.
Prik de scampi’s op spiesjes en gril ze in wat olijfolie.
Breng op smaak met wat citroensap.
Snijd ook de broccoli in roosjes en kook ze 4 minuten.
Serveer de spiesjes met de avocado-bloemkoolpuree en wat brocolli.
Werk af met de peterselie.
Smakelijk!