Misschien ook een atypische combinatie, maar de smaken passen zoooo goed bij elkaar.
En geef toe… niets saaier toch dan altijd diezelfde salades te moeten eten?
Ingrediƫnten:
- 1 rode biet
- 1/2 rode kool
- 1 rode appel
- 5 merguezworstjes
- 1 handvol pecannoten
- pitten van 1 granaatappel
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 4 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels bieslook
Bereiding:
Kook de rode biet 25 minuten in een grote kom met water.
Snijd de rodekool in reepjes en de appel in plakjes.
Laat de rode biet afkoelen, schil en snij in partjes.
Meng met de rodekool en de appel.
Maak de vinaigrette.
Roer de frambozenazijn, mosterd, ahornsiroop, walnotenolie en bieslook onder elkaar.
Kruid met peper en zout.
Bak de merguezworstjes en snijd in stukken.
Rooster de pecannoten in een droge pan en laat afkoelen.
Doe de salade in een grote kom, schik er de merguezworstjes op en lepel er de vinaigrette over.
Werk af met geroosterde pecannoten en granaatappelpitten.
Meng alles goed door elkaar.
Smakelijk !
P.S. Ik moet eerlijk toegeven dat dit eerder een recept voor 3 Ć 4 personen is, dan voor 2…
Maar ik vries dan altijd een portie in om eens als lunch mee te nemen, want ook volledig koud is dit een heel lekkere salade!