Risotto met champignons

Dit is met absolute voorsprong mijn favoriete risottorecept, zo simpel maar zo lekker.

Het is enerzijds feestelijk, maar anderzijds past het ook gewoon op weekdagen.
Ik ben er weg van.
Ik beloof het je, probeer het… je zal er ook weg van zijn!

 

Ingrediënten:

Let wel, op mijn foto’s maak ik dit recept voor 4 personen, dus alle ingrediënten hierboven staan dubbel op de foto’s. Ik vries de helft in omdat het makkelijk is om dat dan eens als lunch mee naar het werk te nemen.

 

Bereiding:

Snijd de sjalot fijn.
Rooster de hazelnoten en pijnboompitten in een pan (zonder vetstof) tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en hak ze grof.
Warm de groentebouillon op.

Verhit wat olijfolie in een pan.
Borstel de paddenstoelen proper, snijd in stukken en stoof ze aan in de pan.
Kruid met peper en zout en zet opzij.

Verhit wat olijfolie in een kookpot.
Stoof de sjalot aan. Voeg de rijst toe en bak kort aan.
Blus met een scheut witte wijn en laat de wijn inkoken.
Roer goed.

Zet het vuur zachter.
Voeg een beetje bouillon toe en roer tot het vocht bijna geabsorbeerd is.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer regelmatig, tot de rijst gaar is.
Dit zal ongeveer 15 minuten duren.

Voeg op het einde de noten, pijnboompitten, zure room, paddenstoelen, geraspte kaas en kruiden toe.
Roer alles door elkaar.

Kruid af met wat peper en zout en werk af met wat schilfers Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

 

Homepage 

 

Mobiele versie afsluiten