Quiche met spinazie en geitenkaas
Ik eet graag quiche, maar dan niet altijd standaard met dezelfde ingrediënten.
Variatie in quiche is zo makkelijk en wat ook leuk is… je neemt de restjes quiche gewoon mee als lunch de volgende dag. Makkelijk! De varianten op quiche zijn EINDELOOS en dat maakt het net zo leuk.
Ingrediënten:
- 300 gram spinazie
- 1 vel bladerdeeg
- 1 dl melk
- 1 dl room
- 4 eieren
- tijm
- 200 gram geietenkaas
- 1 grote tomaat
Bereiding:
Leg het bladerdeeg (met het papiertje er nog aan) in een bakvorm.
Prik er enkele gaatjes in.
Leg dit vol met spinazie.
Strooi hier de gesneden tomatenblokjes en de verkruimelde geitenkaas over.
Klop de eieren los met het melk-/roommengsel.
Kruid dit mengsel met tijm, peper en zout.
Giet dit mengsel mooi over de spinazie zodat het mengsel mooi onder en tussen de spinazieblaadjes kruipt.
Bak de quiche 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Smakelijk!