Quiche, maar dan net iets anders…
Ik hou van quiche omdat je het al kan voorbereiden. Op het moment zelf hoef je alleen maar de quiche uit de koelkast te halen en in de oven te steken. Je kan er eindeloos mee variëren en het is helemaal niet veel werk om klaar te maken.
Ingrediënten:
- 1 bladerdeeg
- 1 kleine bloemkool
- 1 broccoli
- 50 gram pancetta
- 2 eieren
- 4 dl griekse yoghurt
- 50 gram geraspte mozzarella
- 1 kl basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes, kook ze beetgaar in gezouten water.
Klop de eieren los en meng ze met de yoghurt. Kruid met basilicum, peper en zout. Voeg er de helft van de mozzarella aan toe.
Leg het bladerdeeg op het bakpapier in een ronde bakvorm en beleg met stukjes pancetta. Schep er de bloemkool- en broccoli-roosjes op. Lepel het eimengsel over de groenten.
Bestrooi met de rest van de mozzarella en bak 30 minuten.
Smakelijk!