Quesadilla met zoete aardappel
Snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel zetten die ook nog lekker is?
Ja… dit is er weer een mooi voorbeeld van.
Ik vind deze superlekker als lunch!
Weten jullie dat de zoete aardappel eigenlijk uit Peru komt?
Geeft dus ook direct een exotische toets aan je recept.
Een andere naam voor zoete aardappel is ook ‘bataat’, dus in sommige recepten zie je ook deze benaming staan maar het wil eigenlijk gewoon hetzelfde zeggen.
Zoete aardappel is ondertussen volledig ingeburgerd bij ons, je vindt hem in elke supermarkt terug.
Misschien nog een laatste weetje, de zoete aardappel is eigenlijk geen familie van de aardappel. Het is een knol, een verdikking van de wortels.
Ingrediënten:
- 2 tortilla wraps
- 1 zoete aardappel
- 50 gr oude kaas, in plakjes
- 2 handjes rucola
- 1/2 avocado
- 1 el citroensap
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl cayennepeper
Bereiding:
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Kook de blokjes zoete aardappel beetgaar.
Giet af en laat even afkoelen.
Prak de zoete aardappels tot puree en breng op smaak met cayennepeper en komijn.
Besmeer 1 helft van de tortilla’s met de zoete aardappelpuree en beleg dit met een plakje oude kaas.
Leg hierbovenop de rucola en vouw de tortilla toe.
Snijd de tortilla’s in driehoekjes en leg ze tussen de grill.
Laat ongeveer 2 minuten grillen.
Maak ondertussen de avocadodip.
Schep de avocado uit de schil, voeg wat citroensap toe, breng op smaak met peper en een klein beetje zout en prakken maar.
Serveer de quesadilla met zoete aardappel samen met de avocadodip en wat rucola.
Smakelijk!