FoodLunchVegetarisch
Pompoentaart met feta
Halloween… aan wat doet je dat denken?
Aan pompoenen!
Ingrediƫnten:
- bladerdeeg
- +/- 450 gr geschilde pompoen
- 3 eieren
- 125 gram feta
- 1 el gedroogde oregano
- 150ml room
- Peper en zout uit de molen
- salademix
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg het bladerdeeg in een bakvorm.
Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
Snijd de pompoen in dunne plakjes.
Verdeel de pompoen op het bladerdeeg.
Klop de eieren los in een kommetje.
Giet er de room bij en klop er de brokjes feta onder. Kruid met oregano.
Roer alles en breng op smaak met peper en zout.
Schenk het eimengsel gelijkmatig over de pompoen in de bakvorm.
Plaats de pompoentaart ong 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer de pompoen gaar en goudbruin is, haal je deze uit de oven.
Serveer met een salade.