Ode aan de “polenta”

Ik ben er zeker van dat niet veel onder jullie polenta kennen.

Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht. Vroeger werd het gemaakt van verschillende graansoorten, maar nadat vanuit Zuid-Amerika maïs in Italië was geïntroduceerd kwam daar griesmeel van mais voor in de plaats. Behalve in Noord-Italië wordt het gerecht ook als authentiek beschouwd in delen van Zwitserland en Oostenrijk. Van oorsprong is polenta voedsel voor arme mensen. Tegenwoordig kan het ook in betere restaurants op het menu worden gevonden.

Je vindt het in elke supermarkt dus je hoeft er zeker geen speciale winkels voor te doen.

 

Hieronder vind je 3 recepten met polenta.

 

Polenta met geroosterde asperges en knapperige ham

Ingrediënten voor 2 personen:

Bereiding:

 

 

 

Polenta met geroosterde kerstomaatjes

Dit recept is lekker met gegrild vlees en een groene salade maar het is ook een volwaardige maaltijd op zich.

Ingrediënten voor 2 personen:

Bereiding:

 

 

 

Krokante polenta met saus 

Ingrediënten voor 2 personen:

Bereiding:

 

 

Ik haalde mijn inspiratie om eens met polenta te koken van Gwyneth Paltrow haarzelf.

Ja… zij heeft ook een kookboek !

Maar er zijn natuurlijk nog 100-en andere recepten met polenta.

Voor mij was het een aangename ontdekking en wat nog belangrijker is, alle recepten (met uitzondering van het laatste misschien) zijn ook supersnel klaar en echt niet veel werk !

Laat me gerust weten wat jullie ervan vinden!

Smakelijk !

 

Homepage

Mobiele versie afsluiten