pikante couscous met feta

I love spicy food!
Ik doe er dus heel wat harissa bij, maar het leuke is dat je zelf kan kiezen hoeveel je toevoegt zodat het niet te pikant hoeft te zijn als je dat niet wil.
Dit recept brengt me in gedachten al snel naar andere continenten en elk bord wat dat met mij kan doen, is er ééntje om te onthouden!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

Bereiding:

Kook het griesmeel volgens de aanwijzingen op de verpakking in de groentenbouillon.
Schil de ui.
Snijd de ui, de tomaten en de aubergine allemaal in blokjes van ongeveer 1 cm.
Haal de bladjes van de tijmtakjes.
Hak de koriander fijn en snij de olijven in twee.

Doe wat olijfolie in een wokpan en voeg de uit toe.
Na een tweetal minuten mag je ook de aubergineblokjes en de tijm, de olijven en 4 eetlepels water toevoegen.
Laat de inhoud van de wokpan, met een deksel op, ongeveer 10 à 12 minuten op middelmatig vuur doorkoken.
Roer regelmatig eens door. Kruid met peper en zout.

Doe olijfolie in een andere pan, doe hier de tomatenblokjes, de harissa (let wel, is pikant!), 2 eetlepels balsamicoazijn, het tomatenconcentraat en de inhoud van de wokpan bij.
Roer gedurende 1 minuut nog eens alles goed door.

Verkruimel de feta en decoreer hier het gerecht mee, samen met de gehakte koriander.

Eet smakelijk !

 

 

 

Homepage

 

Mobiele versie afsluiten