Zomerse temperaturen dus vandaag een frisse, heerlijke en vooral snelle salade.
Vandaag gaan we voor de parelcouscoussalade met pompelmoes, spinazie en feta.
Ingrediënten:
- 80 gram parelcouscous
- 1 pompelmoes
- 1 halve rode ui
- 2 handenvol jonge bladspinazie
- 100 gram feta
- 2 cl olijfolie
- verse munt
Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de pompelmoes in stukjes, snij de partjes vantussen de vliezen, vang het sap op in een kom.
Pel de rode ui en snijd in fijne schijfjes.
Verkruimel de feta.
Was de bladspinazie en zwier droog.
Schep de couscous in een schaal. Verdeel er de pompelmoespartjes, de gesnipperde rode ui en de verkruimelde feta over.
Roer de olijfolie en het citrussap door elkaar en lepel over de couscoussalade.
Kruid met peper en zout.
Schik de bladspinazie op het bord, schep er de couscoussalade op en werk af met verse munt.
Smakelijk !