Parelcouscous met geitenkaasballetjes
Parelcouscous met groene asperges, spruitjes en geitenkaasballetjes.
Als dat geen gevarieerde salade is…
Simpele ingrediënten maar toch een eindresultaat met net dat beetje meer.
Tegenwoordig geraak je al makkelijker dan vroeger aan parelcouscous, maar mocht je geen parelcouscous vinden, kan je dit recept uiteraard ook maken met eblykorrels of gewone couscous of… laat je fantasie maar werken.
Ingrediënten:
- 20-tal spruitjes
- 110 gram groene aspergepunten
- 100 gram parelcouscous
- geraspte schil en sap van 0,5 limoen
- 0,5 pomelo/pompelmoes
- 0,5 sinaasappel
- 2 lente-ui
- 100 gram geitenkaas
- handje pistachenoten
- handje peterselie
- enkele basilicumblaadjes voor de afwerking
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de spruitjes in een ovenschotel, bestrooi met rozemarijn, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
Bak ze 30 minuten in de oven.
Blancheer de groene asperges in kokend gezouten water en verfris met ijskoud water.
Kook de parelcouscous in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng met een flinke scheut olijfolie, de geraspte schil en het sap van de limoen en voeg de spruitjes en asperges toe.
Snij de schil van de pomelo en sinaasappel.
Snij de partjes vantussen de vliezen en hak ze in grove stukken.
Pel en snij de lente-ui.
Schep de sinaasappel, pomelo, lente-ui en fijngehakte bladpeterselie onder de parelcouscous.
Hak de pistachenoten fijn.
Plet de geitenkaas en rol er balletjes van.
Wentel deze in de pistachenoten en schik op de parelcouscous, werk af met enkele blaadjes basilicum.
Smakelijk!