Geroosterde paprikasalade met ansjovisdressing

Geroosterde paprika’s zijn zoveel lekkerder als je het zelf doet, dan wanneer je ze in een pot koopt.
Al eens geprobeerd?
Gare paprika’s zijn zo anders van smaak dan rauwe paprika’s, je zou bijna denken dat het om een andere groente gaat.

 

Ingrediënten:

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de paprika’s op een grill en zet ze 30 minuten in de oven.
Haal de zwartgeblakerde paprika’s uit de oven en stop ze minstens 30 minuten in een plastiek zak die je goed afsluit.
Haal de schil eraf en verwijder de zaadlijsten.

Schik de paprika’s op een bord. Bestrooi met zeezout en zwarte peper.
Klop de ansjovis, azijn, 1 el olijfolie en bladpeterselie in een kom.
Doe de bonen erbij en schep door.
Bestrooi met zout en peper.
Schep over de paprika’s en garneer met Parmezaanse kaas en rucola.

Smakelijk!

 

Homepage 

 

Mobiele versie afsluiten