Paprikaquiche
Een opgevulde paprika en omelet in één. Ook heel makkelijk op voorhand klaar te maken om dan nog gewoon in de oven te schuiven.
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 stuk rode ui
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 250 gram shiitakes in plakjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 stuk paksoi klein, in reepjes gesneden
- 2 stuks eieren
- 100 gram ricotta
- 50 gram gratinkaas
- 1 theelepel kurkuma
- 2 cm gember geraspt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 stuks rode paprika gehalveerd en zaadjes verwijderd
- 1 stuk lente-ui in fijne ringen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stoof de rode ui en knoflook aan in een wokpan met een scheutje olie. Voeg de shiitakes toe en bak een 5-tal minuten samen met 1 eetlepel sojasaus.
- Haal uit de pan en roerbak de steeltjes van de paksoi met 1 eetlepel sojasaus. Voeg wat later ook de blaadjes van de paksoi toe.
- Klop de eieren los met ricotta, voeg de groenten toe, voeg de gratinkaas toe. Kruid met kurkuma, zwarte peper, gember en paprikapoeder. Meng goed.
- Leg de paprika's in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Giet het ei-groentenmengsel erin. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven.
- Werk af met lente-ui.