Paksoi-broccoli-soep met kokosroom en scampi

Herfstweer… dan gaat er niets boven een lekkere soep.
Probeer deze maaltijdsoep eens, beetje Oosters getint en vooral heerlijk verwarmend op herfstige dagen.

Ingrediënten:

Bereiding:

Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal (of koop er waar dit al uitgehaald werd, nog makkelijker). Roer de tomatenpuree los met de sojasaus en het citroensap. Kruid met een beetje peper en zout. Doe dit bij de scampi’s. Mix alles door elkaar en zet in de koelkast.
Snij de paksoi in fijne stukjes, pel de ui en knoflook en snipper fijn. Snij de broccoli in kleine stukjes. Spoel het chilipepertje, verwijder de zaadjes en snij in ringetjes. Schil en rasp de gember.

Fruit de ui glazig in een beetje olie. Doe er de knoflook, chilipeper en gember bij. Roerbak 30 seconden en voeg er de brocolli aan toe. Roerbak 3 minuten. Doe er de paksoi bij en roerbak nog eens 3 minuten.

Giet de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook. Doe er de kokosmelk bij. Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten sudderen.

Bak de gemarineerde scampi’s kort in hete olie.
Ze zijn snel gaar, van zodra ze dieproze zijn.
Laat ze niet te lang bakken anders worden deze zeer taai.

Doe de scami’s bij de hete soep en werk af met verse korianderblaadjes en dien op.

Smakelijk!

Homepage

Mobiele versie afsluiten