Pad Thai is een zeer populair Thais eenbordsgerecht van drooggebakken rijstnoedels. Het wordt in Thailand voornamelijk verkocht in eetkraampjes en lokale eetgelegenheden.
Jullie weten het al… ik hou van Aziatisch eten! Mij kan je er alleen maar een plezier mee doen en pad thai staat zeker in mijn top 5 van favoriete Aziatische gerechten! Ik word er instant gelukkig van.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 125 gram rijstnoedels (ik gebruikte wat restjes)
- 6 el tamarindesaus
- 4 el vissaus
- 3 el palmsuiker
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 140 gram sojascheuten
- 1 ei, losgeklopt
- 2 el geroosterde pinda’s
- 1/2 limoen
- 1/2 komkommer
- 8 scampi
- koriander voor de afwerking
Bereiding:
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, zeker niet langer anders beginnen ze te plakken.
Meng de vissaus, tamarinde, palmsuiker in een kom.
Verhit de olie in de wok. Bak de scampi met wat currypoeder tot ze mooi roze zien.
Voeg de knoflook en de noedels toe en bak ze 2 minuten.
Voeg de sojascheuten toe. Giet de saus in de wok en roerbak de noedels 5 minuten tot ze de saus opnemen. Schuif de noedels naar de zijkant van de wok, giet het ei aan de andere kant en roer het door de noedels. Voeg de pinda’s toe. Meng alles om en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
Serveer met een partje limoen en wat schijfjes komkommer.
Werk indien gewenst af met wat koriander.
Leuke tip bij bezoek:
Je kan de pad thai ook zonder extra’s bereiden.
Je kan dan in het midden van de tafel verschillende potjes zetten: kleine stukjes limoen, sojascheuten, kleine stukjes chilipeper, koriander, geroosterde pindanootjes, een pannetje met scampi en een pannetje met kippenblokjes.
Zo kan iedereen zijn eigen persoonlijke pad thai maken. Leuk toch?
Met dank aan Julie voor deze tip!