Ik vind het de laatste dagen echt ‘ovenschotel-weer’, ja toch?
Mistig en miezerig en koud… niet mijn ding maar we moeten erdoor.
Dus waarom eens geen lekkere ovenschotel maken op deze druilerige dagen? Je wordt er direct weer gelukkig van!
Ingrediƫnten:
- 2 kipfilets
- 200 g verse spinazie
- 1/2 groene paprika
- 1 rode paprika
- 200 g champignons
- 1 bol mozzarella (250 g)
- 1 sjalot
- kurkuma, currypoeder, paprikapoeder, peper en zout
Bereiding:
Snijd de sjalot, paprika en champignons in blokjes of schijfjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de wokpan en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en champignons toe. Laat zoān 5 tal minuten roerbakken.
Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes. Leg deze in een bakpan. Voeg er olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en currypoeder aan toe en meng. Bak de kippenblokjes gaar.
Ik had nog een klein restje tomaatjes (zoals je op de foto’s kan zien) en voegde deze op het einde ook toe aan het groentenmengsel.
Voeg de spinazie toe en meng totdat deze volledig geslonken is. Kruid nu met peper, zout, wat extra paprikapoeder en Ć©Ć©n tl kurkuma. Voeg vervolgens de kippenblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Schep de volledige groenteschotel in een ovenschotel. Snijd de mozzarella in kleine schijfjes en leg deze bovenop de groentjes.
Zet de schotel een tiental minuten in de oven. Zet eventueel de laatste drie minuten de grill aan zodat de kaas mooi goudbruin kan kleuren.
Eet smakelijk.