ovengebakken zoete aardappel met zalm en spinazie
Makkelijk, snel klaar, lekker en gezond. Meer moet dat niet zijn.
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 stuks zoete aardappelen
- 1 stuk rode ui
- 100 gram spinazie
- 1/2 stuk citroen
- 1/2 potje zure room
- 2 stuks zalmfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 2 theelepels kristalsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de zoete aardappel in schijfjes van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelschijfjes gaar zijn.
- Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in fijne halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken. Was de citroen goed en rasp de aangegeven hoeveelheid van de schil. Meng de zure room met de zeste van citroen en kruid met peper en zout.
- Doe de uitgelekte spinazie in een kom. Schep de rode ui uit de marinade. Voeg de geroosterde zoete aardappel en de gemarineerde rode ui toe aan de spinazie. Schep voorzichtig om en besprenkel met wat citroensap.
- Bestrijk de zalmfilets met de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een grill (of antikleefpan) en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
- Serveer de gegrilde zalmfilets met de zoete aardappelsalade en de zureroomdressing.