Met salades kan je eindeloos variëren.
Ik hou van de geur van geroosterde noten in huis.
Het is zo simpel om zelf noten te roosteren, veel gezonder en dan nog eens zo heerlijk lekker.
Ik hou ook van een fruitaccentje in mijn salade.
Deze keer gaan we voor granaatappel.
Granaatappels zijn niet zo leuk om zelf te pellen, maar in de meeste winkels kan je al kant-en-klare granaatappelpitjes kopen.
Dus vandaag wil ik jullie graag het recept meegeven van deze munt-granaatappelsalade.
Ingrediënten:
- 120 gram tarwekorrels
- 10 gram munt
- 1 granaatappel
- 75 gram rucola
- handje gebrande amandelen
voor de cashewsaus:
- 180 gram rauwe cashewnoten
- 100 ml olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
Hoe amandelen zelf branden?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spreid de amandelen over de bakplaat met bakpapier en zet in de oven.
Zet ze in totaal 8 à 10 minuten in de oven, na ongeveer 4 minuten mag je ze eens omroeren met een houten lepel.
Bestrooi indien gewenst met een klein hoeveelheid zout.
Voor de cashewsaus:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine, voeg een beetje zout toe en mix in 2 minuten tot een romige dressing.
Je kan deze dressing in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.
Het recept:
Bereid de tarwekorrels zoals aangegeven op de verpakking.
Roer er wat salademix-kruiden doorheen en laat afkoelen.
Snijd de munt fijn, haal de pitjes uit de granaatappel.
Maak de cashewsaus (zie hierboven) en gebruik ervan wat je wil, volgens eigen smaak.
Rooster wat amandelen (zie hierboven).
Doe vervolgens alle ingrediënten door elkaar.
Smakelijk.