Jullie mochten weer kiezen uit een aantal recepten en deze kwam er als 2de favoriete recept uit.
Deze keer kregen alle recepten veel stemmen, dus het was een nipte overwinning.
Hoe het recept tot stand is gekomen?
Eerlijk, omdat ik nog wat filodeeg liggen had en aangezien ik absoluut tegen foodwaste ben, ben ik beginnen nadenken wat ik ermee kon maken.
Dit is het geworden, leuk toch?
Ingrediënten:
voor 6 stuks
- 3 stukken filodeeg
- 100 gram rundergehakt
- 100 gram zwarte bonen
- 60 gram geraspte oude kaas
- 1/2 avocado
- 1 tomaat
- verse koriander
- 50 gram zure room
- 2 cm rode peper (zaadjes uitgehaald)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet cupcakeholtes in met 1 el olie.
Snijd de vellen filodeeg in vieren en bekleed de holtes elk met 2 stukjes filodeeg.
Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt. Giet het vet af. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de bonen uitlekken. Snijd ondertussen de rode peper heel fijn en meng met de bonen door het gehakt.
Verdeel het bonenmengsel over het filodeeg. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak in de oven in 10 min goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen de avocado en tomaat in blokjes.
Neem de mini taco’s uit de oven en garneer met de avocado, tomaat, blaadjes koriander en zure room.
Smakelijk!