In mijn vorige post gaf ik het al mee… ik hou ervan full-house te hebben en gezellig samen te genieten van lekkers en van gezelligheid.
De kerst- en nieuwjaarsperiode is de meest gezellige periode van het jaar!
Ja, ik geef het toe… ik ben een christmas-lover !
Vorige week vertelde ik welke hapjes en soep ik neem voor mijn feestmenu.
Deze keer toon ik jullie welk voor- en hoofdgerecht ik heb gekozen voor mijn feestmenu 2017.
Ik ben ook superbenieuwd wat jullie gekozen hebben.
Laat zeker weten in de reacties hieronder.
Voorgerecht
Zalm met pistachetapenade
Ingrediënten voor 4 voorgerechten:
- zalmfilet, 150 gram per persoon
- 100 gram groene olijven zonder pit
- 50 gram pistachenoten
- dille
- kers-trostomaatjes
- gedroogde tijm
Bereiding:
Mix de olijven met de pistachenoten en een scheut olijfolie.
Snijd de zalm in stukken en leg deze in kleine ovenschaaltjes.
Schik de tapenade tussen de zalmstukken.
Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal.
Kruid met peper, zout en gedroogde tijm en giet er wat olijfolie over.
Zet samen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
Werk af met wat dille.
Inspiratie via Pascale Naessens
Hoofdgerecht
Chicken Tikka Masala
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram griekse yoghurt
- 1 el mild currypasta
- 1 tl kurkuma
- sap van 1/2 limoen
- 250 gram kipfilet, in stukken
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine stukjes
- 1 rode chilipeper, pitjes verwijderd en in kleine stukjes
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 200 ml kokosmelk
- 1,5 cm gember, geraspt
- 2 tl komijn
- koriander
- 75 gram spinazie
- couscous
Bereiding:
Meng 3 el yoghurt met de currypasta, de kurkuma, wat zwarte peper en het limoensap.
Voeg de stukjes kip toe en meng goed.
Laat minstens 30 minuten marineren.
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de kip uit de yoghurt en bak kort aan in een diepe pan met wat olijfolie.
Haal de kip uit de pan en stoof de ui, de paprika en chilipeper even aan in diezelfde pan.
Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en kip toe en meng.
Kruid met gember, komijn, koriander en zout.
Laat 20 minuten sudderen zonder deksel zodat de saus wat indikt.
Voeg de laatste 10 minuten de spinazie toe en werk af met koriander.
Serveer met de couscous.
Inspiratie via Sandra Bekkari