Heerlijk tussendoortje, kokoskoekjes

Toegegeven, een tijd geleden had ik ook van de meeste ingrediënten nog nooit gehoord.
Laat dit je niet afschrikken!
Je kan gewoon 1x naar een natuurwinkel gaan en alle ingrediënten halen OF je kan de meeste ingrediënten ook gewoon vervangen door alternatieven die je zeker wel kent. En dan hebben we tegenwoordig ook de online-shops waar je dus zonder veel moeite kan bestellen.

Deze koekjes zijn zooo makkelijk klaar te maken en gewoon zoooo ongelofelijk lekker!
Mijn absolute favoriet onder de koekjes en zo snel en simpel klaargemaakt!

 

Ingrediënten:

 

Alternatieve ingrediënten:

Als je toch op zoek bent naar een alternatief voor bovenstaande ingrediënten…

In plaats van kokosbloesemsuiker kan je gewone suiker, rietsuiker, stevia, tagatose, … nemen.
In plaats van kokosolie kan je olijfolie of boter gebruiken.
In plaats van kokosmeel kan je ook speltmeel of volkorenmeel of tarwemeel of eender welke andere meel. Let wel, de smaak van kokos heb je natuurlijk enkel en alleen bij kokosmeel.
In plaats van rijstsiroop kan je ahornsiroop, agavesiroop of honing gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de smaak en de zoetheid. Allemaal hebben ze een specifieke smaak.

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng alle ingrediënten in een kom met je handen tot je een grote bal overhoudt.

Maak je handen vochtig en maak kleine balletjes / hoopjes van het mengsel.
Sleutel tot succes hier is echt je handen telkens opnieuw vochtig genoeg maken.
Maak ze niet te groot.

Leg de koekjes op een bakplaat en bak de koekjes ongeveer 12 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen voor je ze serveert.

Zeer simpel dus.

 

 

Homepage

 

Mobiele versie afsluiten