Wij gingen gisteren in het bos wandelen want herfst is daar het allermooiste seizoen voor, zonder twijfel.
De paddenstoelen die we tegenkwamen, de mooie herfstkleuren en de vele vele kastanjes maakten er, samen met het nazomerweertje, een leuk dagje van!
En wat ook mooi meegenomen is… je kan met wat kleine dingen de herfst zelf in je huis halen.
Ik kon er onmiddellijk ook wat herfstdecoratie mee maken…
We raapten dus heel veel kastanjes en besloten om eens gepofte kastanjes te maken.
Ik had dat nog nooit gegeten, kan je het geloven?
Ik zocht het op hoe je het doet en het is eigenlijk heel makkelijk en supersnel klaar.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Je snijdt een kruisje in de bovenkant van de kastanje met een scherp mes.
Dit moet je doen omdat de kastanjes anders echt letterlijk zullen poffen in je oven en je dus niet weet welke richting ze zullen uitschieten en wat ze eventueel kapot kunnen maken.
Je zet de kastanjes in een ovenschaal gedurende 15 minuten in de oven en klaar is kees.
Let wel, enkel tamme kastanjes zijn lekker. Wilde kastanjes smaken bitter.
Tamme kastanjes zijn de kastanjes die je als volgt kan herkennen:
- De bomen van de eetbare tamme kastanje hebben langwerpige bladeren die getand zijn
- De bolster heeft veel fijne stekeltjes die behoorlijk prikken
- In de bolster zitten vaak meerdere kastanjes
- De noten zijn niet helemaal rond maar hebben een platte kant
- Aan de bovenkant op de punt zit een klein pluimpje