Italiaanse keuken is heerlijk en het hoeft niet altijd pizza of pasta te zijn natuurlijk. Deze kabeljauw met parmaham doet je wegdromen…
Ingrediƫnten:
300 gram kabeljauw
2 sneden parmaham
50 gram feta
50 gram rucola
1,5 courgette
1 rode ui
1 knoflookteentje
handje verse basilicum
scheutje citroensap
oregano
400 gram tomatenblokjes uit blik
2 el kappertjes
2 el zwarte olijven
2 el pijnboompitten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
Snijd de rode ui, kappertjes, olijven en knoflook fijn.
Zet de pijnboompitten in de oven tot deze mooi gebruind zijn.
Doe de tomatenblokjes, rode ui, de kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en citroensap.
Kruid de kabeljauw met zwarte peper en leg deze bovenop de groentemix, leg er wat rucola op, leg er een sneetje parmaham op.
Zet de ovenschotel gedurende 12 minuten in de oven.
Maak courgetteslierten van je courgette en bak deze 3 minuten in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Serveer de vis met de courgetteslierten, wat rucola en werk af met de pijnboomitten.
Smakelijk!