Kabeljauw met chorizo en een groentenstoofpotje

Combinatie van vis met vlees, moet kunnen!
Dit gerecht brengt je zo naar zuiderse temperaturen, de smaakcombinatie van chorizo met kabeljauw is verrassend lekker.

Ingrediënten:
1 rode ui
1/2 butternutpompoen
1 prei
1 paksoi
200 gr tomatenblokjes uit blik
200 gr witte bonen uit blik
100 gr bladspinazie
100 gr kerstomaten
2 kabeljauwfilets
40 gr chorizo
2 theelepels paprikapoeder
1/2 eetlepel komijnpoeder
1 groentenbouillonblokje

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de rode ui in stukjes en de butternut in blokjes.
Snij de prei in ringen en de paksoi in grote stukken.
Los het groentenbouillonblokje op in 50 cl water.
Verhit wat olijfolie in een wokpan en stoof de groenten 5 minuten.
Doe er de tomatenblokjes, groetenbouillon, paprikapoeder en komijnpoeder bij. Kruid met peper en zout en laat nog 20 minuten stoven.
Voeg ten slotte de uitgelekte bonen, spinazie en gehalveerde tomaten toe.
Stoof nog eens 5 minuten.
Bak intussen de kabeljauw 20 minuten met 1 el olijfolie in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Snij de chorizo in dunne reepjes en bak krokant in een droge pan.
Serveer de gebakken kabeljauw met het groetenstoofpotje en werk af met krokante chorizo.

Homepage

Mobiele versie afsluiten