FoodLunchVegetarisch
Japanse soep
Japanse soep
Degene die mijn recepten volgen weten al dat ik een voorkeur heb voor Aziatisch eten... en deze Japanse soep is geen uitzondering. Ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn hoor, een Japans soepke will do...
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 gram champignons
- 270 gram tofu
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 paksoi
- 200 ml champignonfond
- 1 wortel
- 50 gram rijstvermicelli
- 1 handje koriander
- 1 snuifje chilipoeder
Instructies
- Kook de eitjes gedurende 6 minuten. Spoel ze na het koken onder koud water en pel ze.
- Snijd de champignons in stukjes.Dep de tofu droog en snijd in blokjes.
- Verhit een pan met wat olijfolie en bak daarin de tofu en de champignons mooi bruin.Blus met de helft van de sojasaus en kruid met zwarte peper.Voeg eventueel een scheutje water toe om niet aan te bakken.Zet opzij.
- Hak de paksoi fijn.Hou de witte stukken en de bladeren apart.
- Breng de champignonfond samen met 350 ml water aan de kook.Voeg de witte stukken van de paksoi toe en laat gedurende 10 minuten sudderen op middelhoog vuur, best met een deksel erop.
- Spoel de wortel, rasp in slierten met een dunschiller.Snijd de koriander fijn.
- Voeg de rijstvermicelli, wortelen en groene paksoi-bladeren toe aan de soep. Zet het deksel er terug op en laat nog enkele minuten meekoken. Voeg vervolgens de tofu en champignons toe. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, wat chilipoeder, zout en zwarte peper.
- Serveer met een eitje en werk af met koriander.
- Smakelijk!