Halloumifrietjes
Ik ben een grote fan van kazen en halloumi spant misschien wel de kroon... Dit is niet het eerste recept met halloumi op mijn website en zal ook niet het laatste zijn. Wij eten op zeer regelmatige basis halloumi (of berloumi of grillkaas, what's in a word :-)).
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 stuks zoete aardappel
- 2 eetlepels maïzena
- 1 blok halloumi
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel za'atar
- 12 stuks kerstomaatjes
- 1 stuk gele paprika
- 1 stuk avocado
- 1 stuk limoen
- 1 handje verse koriander
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels natuuryoghurt
- 1 snuf chilipoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in lange frieten. Spoel ze goed af en dep ze droog.
- Doe de maïzena in een bord en rol de zoete aardappelstukjes er door. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep goed door elkaar en zet ze er nog eens 10 minuten in.
- Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen, zo worden ze nog krokanter. Kruid met peper en zout.
- Pers het sap van de limoen, schil de avocado en snijd in blokjes. Doe ze in een kom en meng er het limoensap door. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Halveer de kerstomaatjes en snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander fijn. Voeg toe aan de avocado, schep alles mooi door elkaar en kruid bij met wat zout.
- Meng de mayonaise met de yoghurt en het chilipoeder.
- Snijd de halloumi ook in frietjes. Dep droog. Doe de bloem en de za'atar op een bord en meng. Draai de halloumifrietjes in dit mengsel. Warm een grillpan en bak hierin de halloumifrietjes aan.
- Meng alles samen in één grote schotel.
- Smakelijk!